Hedendaagse participatiestructuren opzetten

Het zoeken naar nieuwe bestuurders lijkt soms wel moeilijker dan het zoeken naar een speld in een hooiberg. Bestuurders blijven langer dan gepland of gewenst.
Een te beperkt groepje bestuurders moet beleid ontwikkelen op de meest diverse domeinen. Niet zozeer bestuurlijk engagement staat onder druk, wel de gedateerde cultuur en structuur van beleidsvoering.  Mensen zijn nog steeds gemotiveerd en geëngageerd, tenminste als je hedendaagse participatiestructuren opzet en voldoende ruimte maakt voor diverse inbreng.

Hitch zet je goed op weg en creëert samen met je organisatie open structuren die duidelijk afgebakend zijn in tijd en thematiek. Je zal merken dat nieuwe meedenkers opduiken die vroeger geen toenadering zochten tot klassieke beleidsstructuren. Er ontstaat een nieuwe dynamiek met frisse ideeën en verrassende initiatieven. Je organisatie wordt breed gedragen en ondersteund vanuit de basis. Dat is het ideale uitgangspunt om verder te groeien.

"De effecten gingen verder dan op de werking alleen, de mensen gingen met elkaar in gesprek en gingen persoonlijke gesprekken aan."

Ingrid De Meester
Villa Zomernest